• Ugens naturfoto – Skægmejse

  skægmejse
  Skægmejse i rørskoven ved Dybsø Fjord
  Skægmejsen lever i rørskoven. Den er en fåtallig ynglefugl i Danmark. Den færdes forholdsvis skjult i rørskoven, og er derfor svær at få fotograferet. Den lever af insekter om sommeren, og af tagrørernes frø om vinteren.

  Du kan se flere naturfotos ved at klikke på billedet.

 • Se på hajer i Puttgarden.

  Lau & Tue ser på hajer i Meerescentrum
  Lau & Tue ser på hajer i Meerescentrum

  Børnene er ofte fascineret af hajer, og betragter dem som meget farlige. De fleste hajer er dog ganske ufarlige. Nogle af dem kan man se i Meerescentrum, det tropiske akvarium i Burg nær Puttgarden.
  Jeg besøgte det forleden med mine børnebørn. De har tidligere snorklet i det Røde Hav, hvor vi dog ikke så nogle hajer, så her var muligheden. De har 12 Forskellige hajarter, med sandtigerhajen som den største. Foruden det store akvarium, har de en 10 meter lang hajtunnel, hvor man går under akvariet og ser på hajerne og de andre fisk.
  Der ud over har de i andre akvarier tusindvis af andre tropiske havdyr i de i alt 4 millioner liter vand. De fleste akvarier er med levende koraller og ud over hajerne er der rokker og mange forskellige salgs tropiske fisk, koraller og krebsdyr.
  Mange steder er koralrevene i fare for ødelæggelse, blandt andet på grund af klimaforandringerne. Her er en mulighed for at se, hvad vi måske mister, hvis vi ikke gør noget.

  Se Meerescentrum i Puttgarden på et kort