Ugens naturfoto
Ugens naturfoto agerhøns (Perdix perdix)
Agerhønen er gået stærkt tilbage siden 1960´erne sandsynligvis på grund af de store ændringer i landbrugsdriften. I Danmark har faldet været fra ca. 100.000 til omkring 15.000 par. De store dyrkede marker, der er effektivt ryddet for ukrudt og skadedyr, udgør en reel ørken for agerhønen. Især kyllingedødeligheden er høj. Det skyldes sandsynligvis, at øget sprøjtning med pesticider dræber de insekter, som er kyllingernes hovedfødekilde. Ugens naturfoto – Yellow-crowned Night Heron
Gulkronede Nattehejrer er især almindelige i kystområder, men du kan også finde dem inde i landet langs skovklædte ådale samt i åbne levesteder som våde græsplæner og golfbaner. Se efter dem, der fouragerer på jorden, ofte langs tidevandsbække, hvor de står stille eller går langsomt med en krumbøjet holdning.
Vi så den i Costa Rica.Ugens naturfoto – Krontraner
Krontraner foto Ndutu safarilodge Tanzania hvor vi har været for år tilbage Ugens naturfoto – Prærietranen
En sjælden prærietrane fra Nordamerika blev i går opdaget på en mark mellem Vordingborg og Næstved. Den blev dog allerede den 2. januar set på Trellemarken i Vordingborg. Efter ikke at have været set siden blev den torsdag spottet i området omkring Avnø. Ornitologer fra nær og fjern valfartede fredag til området. Selv var jeg derude fra morgenstunden uden at være heldig at se den. Det lykkedes mig dog senere på dagen, hvor den havde slået sig ned på en afhøstet majsmark, at få den at se.
Når det er blevet sådant et tilløbsstykke, er det fordi, det kun er anden gang, at Danmark har besøg af en prærietrane. Den er en smule mindre end vores hjemlige trane, som den dog på afstand ligner den til forveksling. Første gang den har været her, var også i Vordingborg Kommune. I maj 2013 var der en prærietrane der i kort tid holdt til på Møn.
Antal ørnepar stiger i Danmark
En unge med er forældrefugl.
Antal ørnepar stiger i Danmark. Ovenstående ørne er del af et nyt par, der i år har fået en unge. Denne ørnerede har fået nummer 168.
Ugens naturfoto – Hammerhead
Vi så den i Sydafrika.. Den hedder hammerhead, fordi den hoved ligner en hammer Ugens naturbillede/film – nattergalen
Nattergalen synger flot, her i konkurrence med 5 til 6 andre nattergale. Desværre er den i tilbagegang, blandt andet på grund af manglende levesteder.
Ugens naturfilm – Tranerne
Tranerne trompeterer – bemærk rimtågen der kommer ud af deres næb, når de trompeterer. Ugens naturfoto – Sølvfisk
Sølvfisk er nogle meget primitive insekter, som har eksisteret uden de store ændringer i over 300 millioner år. Vi mennesker har kun eksisteret i ca. 200.000 år.
Hvis man søger på sølvfisk på nettet, får man mange sider med forslag til bekæmpelse af de stakkels kræ, som er ganske uskadelige, der findes nok ikke et hus i Danmark, hvor der ikke findes sølvfisk.
Når man er så gammel som mig, skal man jo op flere gange om natten, for at komme af med det overskydende vand. Her møder jeg ofte et par sølvfisk, når jeg tænder lyser. De er omkring 10 millimeter lange. Jeg har sandsynligvis generet de stakkels nataktive kræ i op til 4-5 år. Så gamle bliver de.
Ugens naturfoto – floder løber sammen
Ou flodens klare vand løber her sammen med Mekongflodens grumsede vand nær Luang Prabang i Laos. Ugens naturfoto – Halongbugten i Vietnam
Halongbugten i Vietnam er et imponerende landskab, med 3000 klippeøer. Det
betragtes som en af de smukkeste naturlandskaber i verden. Vi var der i 2007.Ugens Naturfoto – Klydeunge
Klydeungerne må klare sig selv fra de kommer ud af ægget. Forælderne passer dog på dem.
Ugens naturfoto – Reeves Fasan
Reeves fasan lever vildt i Kina. Så den i Broksø Skov. Den har verdens længste hale i fjer.
Ugens naturfoto – vildsvin
Et vildsvinehegn ved grænsen er latterligt. Det vil ikke holde vildsvinene ude.. Ugens naturfoto – Sort stork
Den sorte stork yngler ikke i Danmark, men ses ind imellem i landet. Denne her jeg dog fotograferet i Burma, hvor den føj lige over hovedet på os.
Ugens naturfoto Indian Roller
Indian Roller er en flot fugl omkring 26-27 cm lang og kan kun forveksles med den europæiske Ellekrage. Brystet er brunt og ikke blåt som i den europæiske Ellekrage.
Ugens naturfoto – fotogen isfugl.
En fotogen isfugl. Det er en hun, hvilket kan ses på det røde undernæb. Ugens naturfoto- Udstoppet Havørn
Flot udstoppet havørn på Avnø Naturcenter – Den var blevet mejet ned af en vindmølle. Ugens naturfoto – Sort-hovedet Oriole
Den sorte-hovedet Oriole har jeg fotograferet i Sri Lanka. Den er et medlem af Oriole familien hjemmehørende i tropiske sydlige Asien fra Indien og Sri Lanka øst til Indonesien.
Den er i familie med vores hjemlige Pirol, som ses fåtallig i Danmark.Ugens Naturfoto – Marabustork
Marabustorken Marabustorken som vi stødte på i Krüger Nationalpak i Sydafrika. Køn er den just ikke.
Ugens naturfoto – Storspove
Storspove Storspoven kaldes også stor regnspove. Den er Danmarks største vadefugl. Med det lange næb, kan den pille sandormene op af havbunden.
Ugens naturfoto – fjordterner
Fjordterner Fjordternerne er vendt tilbage efter deres vinterophold ved kysten i Vestafrika.
Ugens naturfoto – Asian Koel
I Sydøstasien hører man ofte denne fugl, men man ser den sjældent, da den gemmer sig i det tætte løv. Det lykkedes mig en tidlig morgen i Thailand at komme tæt på den.Ugens naturfoto – Greater Cousal
Greather Coucal har vi hørt hele tide i det meste af Sydøstasien med sit spicielle “kup, kup, kup” kald, men sjældent har vi set den, da den er ret sky. Men på en tur til Thailand i år så jeg den næsten hver anden dag. Den er stor som en krage og med en lang hale. Med sine brune vinger er den specielt flot når den flyver, som den dog ikke gør så godt, men kan derfor ofte se den klatre rundt i vegetationen eller på jorden.
Ugens naturfoto – Spotted Box fisk.
Ugens naturfoto – Skarver på bundgarnspælene.
Skarven finder man ved kyster og ved de større søer. Skarven lever af fisk, som den jager under vandet. Skarvens fjerdragt tillader, at der kommer vand ind mellem fjerene. Det gør den bedre egnet til at jage under vand. Men da fjerdragten ikke er vandskyende, må skarven bruge tid på at lufttørre fjerdragten efter svømmeturen. Det sker ofte med karakteristisk udbredte vinger
Ugens naturfoto – køllesværmer
Køllesvæmeren er egentlig en natsværmer, men den er dagaktiv. Den har sit navn efter dens kølleformede følehorn.
På Avnø kan man midt på sommeren finde den siddende på blomsten blåhat.Ugens naturfoto – leguan
Ugens naturfoto – Svanerne letter ikke når man kommer sejlede.
Ugens naturfoto – Gigant cikade
Denne cikade (tibicen/lyristes plebejus) fangede med et glas i vores bungalow i Dominical på en rejse til Costa Rica. Hannerne holder en øredøvende koncert for at tiltrække hunnerne. Arbejdstilsynet ville forbyde ophold i en lignende larm. Der findes over 2000 arter cikader i verden.
Ugens Naturfoto – Kronhjortene slås.
Kronhjortene slås i Børsmosen nord for Oksbøl. Her kan man næsten altid se en flok kronhjorte.
Ugens naturfoto – Munkeparakitten
Munkeparakitten stammer oprindelig fra Sydamerika, men lever nu også mange af Sydeuropas byer. Denne har jeg fotograferet i Barcelona, hvor man ofte stødte på dens larmende skræppen i byens parker, og sågar også i de mest befærdede gader, hvor i der står træer.
Ugens naturfoto – En for stor mundfuld
Toppet lappedykker der har fanget en stor fisk. Den måtte dog til sidst give slip, da det var for stor en mundfuld. Ugens naturfoto – Hyænen og sjakalen
Ugens naturfoto – Julia sommerfugl
Julia sommerfugl (Dryas Julia), som lever i et et bælte fra det nordlige Brasilien til det mellemste USA. Denne har jeg fotograferet i Costa Rica. Ugens naturfoto – Musvågen får et måltid mad ved vejen.
Hvert år dræbes 5 millioner dyr og fugle i den danske trafik. I perioden 2003 til 2006 lavede man en undersøgelse over større dræbte dyr. Det blev til 11.711 rådyr, 361 krondyr, 57 sikahjorte, 499 dådyr, 321 ræve, 143 grævlinge.
Det er dog ikke sådan et disse dyr går til spilde. De tjerner til føde for blandt andet rovfuglene.
TRYK PÅ BILLEDET HERUNDER OG SE MUSVÅGEN SPISE HARESTEG.
Ugens naturfoto – Varan i Thailand
Denne Varan (Water monitor) mødte jeg i haven på ressorten Ban Habeebee hvor vi boede i Thailand. De bliver normalt 1,5 – 2 meter, den kan dog maximalt nå op på en længde af 3 meter. Denne var mellem 1,5 og 2 meter lang. Ugens naturfoto – en fræk væverfugl
Denne væverfugl på lodgen Lower Sabie i Krüger Nationalpark i Sydafrika stjal køddet fra vores frokosttallerkener. Med næbbet væver væverfuglen kunstfærdige reder af græsstrå.
Ugens naturfoto – passionsblomst
Passionsblomster er eksotiske slyngplanter med karakteristiske blomster. Denne skulle symbolisere Kristi lidelseshistorie. Har fotograferet den i Costa Ricas jungle, Ugens naturfoto – Napoleonsfisk
Napoleonsfisken er en af de største fisk på koralrevet. Napoleonsfisken,som også hedder Humphead Wrasse, er en af de største fisk man kan møde på koralrevet. Hannen kan blive op til 2 meter lang. Jeg så den første gang ved Giftun Island i det Røde hav. Denne her har jeg dog fotograferet i et akvarium i Tyskland.
Som dykker eller med snorkel, kan man faktisk komme temmelig tæt på dem.Ugens naturfoto – lyngen blomstrer i Rebild Bakker
Lyngen blomstrer i Revild Bakker om efteråret.